Arbete & funktionsvariationer

med Tommy Mäkelä
En föreläsning som vill förmedla hur jag hanterat arbetslivet från
min första praktik till där jag befinner mig idag.

Jag vill förmedla hur jag stött på motgångar men kunnat göra det till framgångar. Jag vill berätta vikten av att ha ett bra stöd i form av en mentor i arbetet och hur man växer och skapar sin egen plattform utifrån detta stöd. Att våga tro på sina idéer och få andra att tro på dem och vilken självkänsla man får av detta.

Jag vill dela med mig av den glädje jag känner över att fått förmånen att bygga upp ett nätverk i en förening tillsammans med näringsliv och den offentliga sektorn och även föreningsliv. Vi har tillsammans öppnat dörrar för att alla ska få plats, ingen ska behöva stå utanför. Det ska finnas en tillgänglighet för alla!

Jag vill med min föreläsning ge er en modell över hur ett samarbete som kan fungera om alla går åt samma håll. Se vilka möjligheter som öppnas upp för de människor som ibland kan behöva någon form av tillgänglighetsanpassning pga att de har funktionsvariationer.

Vad jag hoppas att du som företag/arbetsgrupp/person får med dig av min föreläsning?
1) Att vi människor är helt unika och att vi alla ink mig själv har något vi kan dela med oss utav som kan
behövas på en arbetsplats. Vi vet ingenting om morgondagen vi är “NTV”, Normala Tills Vidare.
2) Att man som t ex företag aldrig, i min mening, kan satsa för mycket. Många gånger blir det rädslan för
våra olikheter som blir det stora och på så vis får många aldrig visa sina kunskaper utan får känslan av att ännu en gång misslyckas. Jag vill visa på hur vi kan göra istället och få styrkan och modet att våga. Både utifrån företagen som anställer och jag som söker en anställning.
3) Våga tro på dina drömmar både som företag, organisation och privatperson. Våga vara lite udda, stick ut. Våga Satsa Vinn!

Sagt om Tommy:
“Få kan som Tommy beskriva hur det är möjligt att använda sina erfarenheter av utanförskap och utmaningar till att skapa förändring. Genom mod, öppenhet, humor och klarsynthet får han sina lyssnare att utmana sina befintliga synsätt. Tommy är den mest optimistiska och positiva person jag mött och det har gjort att han river hinder och öppnar möjligheter och samverkan.”
Marie Söderman, HR ansvarig, Affärsområde omsorg, Team Olivia

“Det Tommy skapat med VSV är imponerande: Tommy’s starka driv, vilja och vision om att alla skall kunna vara delaktiga är viktigt
för både deltagare, företagare och samhället. Som mentor de sista åren så har jag sett en enorm utveckling av Tommy i form av mognad, fokus och genomförande av projekt.”
Niklas Ivarsson, fd Global Head of Licensing, Spotify

”Tommy har synts överallt under 2010. Han föreläser framgångsrikt, är verksamhetschef och övervinner inte bara hinder utan använder dem till sin fördel.”
Catharina Nordlund, fd chefredaktör tidningen Chef

Föreläsningsturnén i samarbete med Humana Assistans nov 2016

Falköping
2 nov kl. 18-20
Pris: Gratis

Göteborg
INSTÄLLD!
9 nov

Borås
Träffpunkt Simonsland, vån 5 lokal ”Åsikten”
14 nov kl. 13-15
Pris: Gratis

Tävling!

Vid varje föreläsningstillfälle har vi en tävling där man kan vinna två biobiljetter. För att delta, gå in på facebook.com/vagasatsavinn och dela inlägget om föreläsningen, samt gilla Våga Satsa Vinns sida senast 1 nov!

Anmälan

Det går inte längre att anmäla sig, då sista föreläsningen redan är fullbokad!